De ce se inchide ecranul la telefon cand apelez

Telefonul mobil a devenit o parte indispensabilă a vieții noastre de zi cu zi. Cu toate acestea, există momente frustrante când ecranul se închide în timpul unui apel telefonic, lăsându-ne cu întrebări despre motivul acestui comportament aparent neașteptat. În acest articol, vom explora diversele motive pentru care se întâmplă acest lucru și vom oferi soluții potențiale pentru a rezolva această problemă enervantă.

De ce are loc inchiderea ecranului in timpul apelelor telefonice

Există mai multe motive posibile pentru care ecranul telefonului tău se închide în timpul unui apel. Unul dintre motive ar putea fi senzorul de proximitate al telefonului, care detectează când aduci telefonul la ureche pentru a vorbi. Acest senzor poate declanșa în mod inadvertent închiderea ecranului dacă există probleme tehnice sau dacă este murdar și nu funcționează corect.

Un alt motiv ar putea fi setările telefonului sau aplicației de apel. Unele telefoane au opțiuni care permit închiderea automată a ecranului în timpul apelului pentru a economisi energie sau pentru a preveni apelurile accidental de atingere. Verifică setările telefonului și asigură-te că nu există astfel de opțiuni activate.

Cum poți remedia problema

Pentru a remedia problema închiderii ecranului în timpul apelurilor, începe prin a curăța senzorul de proximitate cu atenție folosind un șervețel moale. Dacă aceasta nu rezolvă problema, verifică setările telefonului și asigură-te că nu există opțiuni activare a închiderii automate a ecranului în timpul apelurilor.

În cazul în care problema persistă, este posibil să fie necesar să actualizezi software-ul telefonului sau să consulți centrul de service al producătorului pentru asistență tehnică. Uneori, o actualizare de software poate rezolva problemele tehnice care pot duce la închiderea ecranului în timpul apelurilor.

Concluzie

Închiderea neașteptată a ecranului în timpul apelurilor poate fi o experiență frustrantă, dar este important să abordăm problema cu răbdare și să încercăm soluții potențiale pentru a remedia situația. Curățarea senzorului de proximitate și verificarea setărilor telefonului sunt primii pași în rezolvarea acestui inconvenient.

Vezi și:

Photo of author

Dragos

Lasă un comentariu