Unde găsesc fișierele sterse în android

Atunci când ștergem accidental sau intenționat fișierele de pe dispozitivele Android, uneori avem nevoie să le recuperăm. Procesul de găsire a fișierelor șterse poate părea complicat la început, dar există câteva metode eficiente pe care le putem explora pentru a recupera datele pierdute.

Cum funcționează ștergerea fișierelor în android

Înainte de a explora modalitățile de recuperare, să înțelegem mai întâi cum funcționează ștergerea fișierelor în sistemele de operare Android. Atunci când ștergem un fișier, acesta nu este eliminat instantaneu din dispozitiv. În schimb, sistemul marchează spațiul ocupat de fișier drept disponibil pentru a fi suprascris de noi date. Până când acest spațiu este suprascris, există șanse de recuperare a fișierelor șterse.

Metode pentru găsirea fișierelor sterse în android

1. utilizarea unei aplicații de recuperare a datelor

Există numeroase aplicații specializate în recuperarea datelor șterse pe dispozitive Android. Aplicații precum DiskDigger, Dr.Fone sau EaseUS MobiSaver pot scana dispozitivul și recupera fișierele pierdute. Aceste aplicații funcționează prin accesarea spațiului marcat ca disponibil și recuperarea fișierelor înainte ca acestea să fie suprascrise.

2. utilizarea google drive sau servicii de backup

Un alt mod eficient de a recupera fișierele este prin intermediul serviciilor de backup precum Google Drive. Dacă aveți configurat un serviciu de backup în prealabil, puteți accesa versiunile anterioare ale fișierelor și le puteți restaura la starea anterioară ștergerii.

3. conectarea la un calculator și utilizarea software-ului de recuperare

Conectarea dispozitivului Android la un calculator și utilizarea unui software specializat de recuperare poate fi, de asemenea, o opțiune viabilă. Programe precum iMobie PhoneRescue sau PhotoRec pot ajuta la scanarea dispozitivului și recuperarea fișierelor pierdute.

Prevenirea pierderii de date

Pentru a evita situațiile neplăcute de pierdere a datelor, este recomandat să faceți backup regulat al informațiilor importante. Astfel, în caz de ștergere accidentală, veți avea întotdeauna o copie de rezervă disponibilă.

Frequently asked questions (faqs)

Q: este posibil să recuperez fișierele șterse după ce am golit coșul de gunoi?

A: Da, există șanse de recuperare, mai ales dacă spațiul ocupat de fișierele șterse nu a fost încă suprascris. Utilizarea unei aplicații de recuperare poate fi utilă în acest caz.

Q: cât timp durează procesul de recuperare a fișierelor?

A: Durata procesului poate varia în funcție de dimensiunea și complexitatea fișierelor. Cu toate acestea, majoritatea aplicațiilor de recuperare oferă rezultate într-un interval de timp rezonabil.

Q: ce să fac imediat după ștergerea accidentală a unui fișier?

A: Opriți utilizarea imediată a dispozitivului pentru a evita suprascrierea spațiului ocupat de fișierul șters. Apoi, utilizați o aplicație de recuperare pentru a încerca recuperarea datelor.

Vezi și:

Photo of author

Robert

Lasă un comentariu